Startsidan » Betraktelser, Omvårdnad

Ännu en arbetsuppgift som svenska sjuksköterskor skall göra…

9 Sep 2009 3 kommentarer »

RxMen nu kanske vi slipper ändå…

Tydligen har det pågått en översyn av förskrivningsrätten i Sverige. Om jag förstår saken rätt har frågorna varit ”skall ssk:or förskriva läkemedel?”, ”vilka läkemedel?” och under vilka ”omständigheter?”.

Nu skriver Vårdfacket att denna utredning skall läggas ner!

Spontan reaktion: Skönt!

Gör inte svenska sjuksköterskor tillräckligt mycket redan?

Vi älskar att vara duktiga och till lags! Många av oss tar artärprover och gör allt för att få delegationer på så mycket som möjligt. Sen skall vi känna patienterna utan och innan lagom till morgonronden, så att ”doktorn” kan få en resume och gärna ett behandlingsalternativ…

Och vad har svensk sjukvård gett oss för att vi är så grymt bra!? (För det är vi!)

INGENTING!!!

Förutom dålig lön, konstant sämre arbetsförhållanden och ca hundra kronor extra i månaden för att man tar en delegering på ett läkarjobb!

Nä, låt läkarna göra sitt jobb, låt dem ta blodgaser och allt annat som är deras jobb, för de har betalt för det! När svenska sjuksköterskor får skäligt betalt för allt det som vi faktiskt är ålagda att göra, då kan man ta upp denna utredning igen!

…och när tror ni det kommer att ske???

/Andreas

PS Har lite dåligt med tävlingsbidrag! Är det så få som vill ha en fin grön läderväska numrerad 20/20!?

3 kommentarer »

 • Anders Olsson sa:

  Huvet på spiken Andreas Jag håller helt med, med den lönen som de flesta ssk har i Sverige så kan läkarna göra sitt själva.

 • Fredrica Andersson sa:

  Så sant som det ær sagt!
  Skulle vilja kasta ut frågan om det møjligtvis kan finnas ett genusperspektiv på det hær problemet…! Eller ær det før kontroversiellt att påstå…?
  Ær det kanske så att kvinnor vænder ut och in på sig sjælva før att vara duktiga flickor – och sen blir de utbrænda…?! Och vems fel ær det? Om man får det man ber om – ska man gnælla då??

 • Andreas (author) sa:

  Kära Fredrica

  Det är inte det minsta kontroversiellt! Jag är helt övertygad om att det är så. Könsrollerna har också övergått till bli yrkesroller! Nu inte bara förväntas det att ssk:or skall vara på ett visst sätt, men vi innom kåren lär också upp de nya att vara på det sättet.