Startsidan » Jobb och resa, Lön för mödan

Nytt spännande uppdrag och en tidsinställd bomb

5 Sep 2011 5 kommentarer »

Har fått ett lite speciellt och ansvarsfullt uppdrag denna veckan.

Jag sitter vak hemma hos en 1 1/2 årig flicka med trackeotomi. Får också förtroendet att väck och göra i ordning inför dagis.

Härom natten var det bredvidgång. I natt är det skarpt läge.

Då klarade jag att charma den lilla krabaten med några pruttar på magen. Får se om det är lika enkelt idag…

Fokuserar för att inte missa något på ”to do”-listan samtidigt som jag lyssnar på flickans andning.

Låter bra!


När jag inte pysslar, matar, byter blöja mm mm så har jag svårt att tänka på något annat än det som finns hemma. Får kontinuerligt rapporter hemifrån. Telefonen  är alltid med. Vem vet, nästa gång jag skriver kanske det är från BB, eller så dröjer det 1 månad till!?

Ovissheten är lite små-jobbig!

Känns som en tidsinställd bomb som, inte kanske, men helt säkert kommer att explodera. Frågan är bara när???

Hur skall man förbereda sig? Har någon några bra ”sista veckorna”-tips!? Vad är bra att ha ordnat hemma innan man åker till BB?

/Andreas BarbaPapagiannis

5 kommentarer »

 • Louise sa:

  Hej och grattis till magen!
  Mat är bra att ha hemma. lättlagad mat som inte tar så mkt tid. Detta glläller även förlossningen! Det är inte säkert att du som pappa får tid att springa och köpa något! Får man varken vila eller sova är ju socker, kaffe och fett bra bränsle! Mamman får ligga ner, det får inte du!
  Kaffebröd för alla som kommer och hälsar på så ni slipper ge er ut och köpa det samma dag!
  Ett annat tips till modern är att lägga blöta bindor i frysen! Det hjälper mot smärtan efteråt!
  Mat kan låta trivialt men man blir som nykär i den lille så allt annat blir bara jobbigt att rodda med. Mat är lätt att förbereda.

  Lycka till!!!

 • Andreas (author) sa:

  Tack Louise! Alla tipps mottages tacksamt.
  Och för alla som undrar så blev det INTE en mysmorgon så som jag hade hoppats. Förklarar kanske när jag vaknar…

 • Lars Cronstaaf sa:

  Håller med föregående talare. En liten kylväska med mat till dig är viktigt, även någon energirik dricka. Mat ingår för mamman, inte för pappan (vilket enligt min mening är B$ när de nu vill ha en pappa närvarande på förlossningen/BB, men det är en annan femma). Ombyte kläder till er båda, kläder till bebisen. Mynt till parkeringen, dels är det inte alla sjukhus som tar kort i parkeringsautomaten, dels tar en kortbetalning (VISA/Mastercard) drygt 3-5 minuter, myntbetalning 30s blankt. Några hundralappar i kontanter, alla matställen runt sjukhuset tar inte kort, och som sagt ingår inte maten för pappan. Babyskyddet till bilen förmodar jag att ni skaffat, om du inte tänker åka hem och hämta det så är det bra att slänga in i bilen när man skall åka in. Kameran har man i mobilen numera, inte lika viktigt som förr. Och mobilen glömmer du inte, om du vill kunna smsa allt och alla om underverket! ;)

  Lycka till!!

 • Andreas (author) sa:

  Tack Lars!
  Håller med om att det där med att bara mamman får mat är märkligt. Alla, inklusive vårdpersonalen, förutsätter att man skall vara med på sina barns förlossning, men att få mat till ett värde av 100 kronor, det går inte…

 • Lars Cronstaaf sa:

  Så är det, Andreas. Men man kanske skall vara glad att man inte är förvisad till trappan på utsidan som förr i tiden?

  Laddare till mobilen glömde jag skriva. Förhoppningsvis har ni båda såna där smarta mobiler som har micro-usb-kontakt och kan dela på en laddare, annars laddare till båda.