Startsidan » Betraktelser, Jobb och resa, Lön för mödan

ATC-koder och Känslor på Nattjobb

9 Feb 2012 2 kommentarer »

Natten på sjukhemmet (tisdag-onsdag) gick bra. Av 5 våningar så var 3 mina. Min kollega, även hon från Xtra, hade de andra två. Undersköterskorna gjorde sitt jobb och inget oväntat inträffade. Det blev mestadels dosedelning och några enstaka v.b (vid behovs) läkemedel delades ut, de flesta med en ATC-kod som började på N05 och N02

Natten som gått har jag fått ett välkommet avbrott i sjukhemsveckan med ett nattligt gästspel på sjukhus. Det mest dramatiska under natten var när en av sjuksköterskorna plötsligt blev illamående, kräktes x fler och vänligt, men bestämt, skickades hem.

Det mest känslosamma ögonblicket under natten var dock ett annat.

SVT visade reprisen av Skavlan och förutom en egenkär Norsk miljardär som har byggt hotell av Göteborgs gamla posthus så var First Aid Kit också gäster.

Dom ser inte mycket ut för världen , de två systrarna, men när de börjar sjunga så kan jag bara hålla med SvD när dom skriver ”Paradiset måste låta såhär”.

Deras skiva har de senaste veckorna gått varm hemma (oklart om Spotify kan gå varm) då min fru är ett stort fan av den typen av musik och inget mig emot, så när de började sjunga i Skavlans fåtöljer så gick det en rysning genom min kropp.

Där på en sjuksköterskeexpeditionen, i ett mörkt och köldslaget Oslo blev hemlängtan och kärleken till dem där hemma akut och melankoliskt, plågsamt underbar. Och jag fick hastigt torka bort en tår ur mitt öga så att de andra inte skulle se…

/Andreas

2 kommentarer »

  • Inga sa:

    Tack Andreas!
    Jag hade inte fått höra dessa helt underbara toner, om du inte lagt in en länk! Jag ryste också av välbehag, när jag lyssnade!

  • Andreas (author) sa:

    Alltid till din tjänst Inga!