Startsidan » Arkiv

Articles Archive for september 2010

Jobb och resa »

[30 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
Sjuk, frisk eller mittemellan?

Min kropp kan inte bestämma sig för om den skall bli sjuk eller frisk. Har varit såhär i några dagar nu och börjar kännas jobbigt!
I väntan på att den skall bestämma sig jobbar jag på här hemma i Göteborg. Har lite svårt att mobilisera krafter till genomtänkta inlägg så jag lägger upp en lite kul bild av illustratörenJesper Waldersten…
/Andreas

Jobb och resa, Omvårdnad »

[28 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
En kopp kaffe är inte alltid en kopp kaffe!

Känns som om någon har dragit en flaskrensare genom min näsa och hals. Jag är lite varm, min kropp är lite öm och huvudet är tungt. Men innan jag går och överlämnar min kropp till den helande Hypnos så måste jag dela med mig av en lite speciell jobbupplevelse!
Alla sjuksköterskor har någon gång gått med ”en kopp kaffe” till en patient. Oftast en vit ”standard” Rörstrandskopp med kaffe och om man skall lyxa till det lite med en torr kaka på fatet. Där jag jobbade idag ser det dock inte ut så!
Värm …

Betraktelser, Lön för mödan, Omvårdnad »

[27 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
Den inbillade sjuke

”Den inbillade sjuke”, Moliéres sista pjäs, går just nu på Göteborgs Stadsteater under namnet ”Den inbillningssjuke”. Är det inte förunderligt hur något som hade urpremiär 1673 kan kännas som nyskrivet 2010!? Det sista kanske är en liten överdrift då friare knappast knackar på dörren och fäder inte gifter bort sina döttrar för vinnings skull (i Sverige i alla fall)…
Det som är uppenbart är i alla fall att Moliére förstod ett och annat om hur människan fungerar inombords och det har då inte förändrats så mycket på dessa 350 åren!
Den ”sjuke” får alla sina …

Jobb och resa, Lön för mödan, Omvårdnad »

[25 Sep 2010 | 3 kommentarer » | ]
En vendetta jag ej kan vinna

I en veckas tid har jag endast haft katter som sällskap!
Det lät lite fel. Jag har både jobbat och träffat vänner, men efter och i mellan så har jag bara haft katter som sällskap.
Inte för att det är något fel med det, för de har gjort sitt jobb bra. Cosmo och Texas är som två frimärken när man är hemma. Man kan inte sätta sig i en stol, ta plats i en soffa eller gå och lägga sig innan man har två spinnande monster på sig.
Nej, katterna är det inget …

Betraktelser, Jobb och resa, Omvårdnad »

[23 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
Xtra Cares nye chef siktar högt och utmanar Adecco, Dedicare och Nursepartner i Norge!

Xtra Care och jag har fått en ny chef. Per Christian Johansen presenterar sig och sina ambitioner i Norska E24 idag och jag måste säga att jag som anställd gillar hans mål.

Till E24 säger han:

Jobb och resa, Omvårdnad »

[22 Sep 2010 | 3 kommentarer » | ]
Hemsjukvård för första gången

Gjorde min debut inom svensk hemsjukvård natten mellan tisdag och onsdag. Jag och en erfaren undersköterska var en av två nattpatruller som vakade över en hel kommuns hjälpbehövande.
Ut i skogen och smyga in hos en gammal tant. Vända tanten, hjälpa på toaletten, eller bara titta till och sedan smyga ut.
Tellefon som ringer. Undersköterska från boende som undrar om hon kan ge en OxyNorm till en ”boende” som har ont i ryggen. Tja, om patienten har det v.b. (vid behov) så varför inte…
In till stan. Tant som skall kissa. Gubbe som skall …

Betraktelser »

[21 Sep 2010 | 11 kommentarer » | ]
Jimmie Åkesson 1996 och en vettig valanalys 2010

I söndags var det val och jag misstänker att ingen har missat den stora nyheten. SD och Jimmie Åkesson har kommit in i riksdagen!
Inte hade jag i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig detta 1996 när jag i en auladebatt på Furulundskolan i Sölvesborg argumenterade mot Jimmie och hans partis retorik. Ja, jag gick i samma skola som Jimmie och det var under hans första, mitt andra, år på gymnasiet han gick med och grundade SDU i Sölvesborg.
”Ett land, ett folk, en religion” stod det i deras flygblad vilket direkt för tankarna till …

Betraktelser »

[19 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
Lagstadgad rättighet, men moralisk plikt!

Så var den stora dagen åter här!
Jag har gjort mig plikt. Tog på mig min nya skjorta och min favoritkavaj. Tog min fästmö i handen och gick med stolta steg, genom ett höstigt Majorna, ner till vallokalen. Slickade ihop mina kuvert och röstade.
Detta ger mig rätt att tycka, vara nöjd, missnöjd, glad, ledsen och stolt över det som händer i Sverige de närmaste fyra åren!
Väljer man att inte rösta så väljer man att vara tyst. I mina ögon förbrukar man sin rätt att yttra sig i politiska frågor. Får ibland höra ”jag …

Jobb och resa, Omvårdnad »

[18 Sep 2010 | 4 kommentarer » | ]
Vad man inte skall säga när man är sjuksköterska….

Sjuksköterska, patient och anhörig. Sjuksköterska skall ta blodprov. Som vanligt pratar sjuksköterskan för att lätta upp stämningen.

-Är det första som är på gång eller har du fler?

Jobb och resa, Omvårdnad »

[17 Sep 2010 | 2 kommentarer » | ]
BD svarar om Nexiva

Skrev för ett tag sedan om ett problem som jag och flera andra ssk:or har stött på vid användningen av PVK:n BD Nexiva.
Antydde i min sista kommentar i det inlägget att jag skulle maila dem. Först lite tid för mig att göra det, BD svarade direkt och sedan höll jag på att glömma bort deras svar, men här kommer det!
//
Hej Andreas!
Jag fick ditt mail vidarebefodrat, jag arbetar som distriktsansvarig på BD och en av de produkter som jag arbetar aktivt med är just BD Nexiva.
Jag läste din blogg med stort intresse, spännade …

Lön för mödan »

[16 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
Bommens Restaurang gör en Underwater!

Har vid ett flertal tillfällen skrivit om puboperakvällarna jag brukar gå på i Oslo. Proffesionella operasångare som framför sina favoritarior samtidigt som man myser i pubmiljö. Många gånger har jag tänkt ”varför finns inte detta i Göteborg”…
Nu behöver jag inte tänka så längre!
Med start ikväll och alla udda torsdagar under hösten kommer Bommens Restaurang anordna operakvällar med sångare från bl.a GöteborgsOperan. I GP:s notis står det också att det är just Underwater Pub som är förlagan. KUL!
Enda problemet är att jag jobbar inatt…
/Andreas

Betraktelser »

[16 Sep 2010 | 2 kommentarer » | ]
5 minuters STREJK för ett bättre Sverige!

Diskar och lyssnar på P3!
Nyheterna rapporterar om att invandrare i Sverige uppmanas att strejka mellan 14.00 och 14.05.
5 minuters strejk för att visa att detta land inte fungerar utan oss. 5 minuter som en reaktion på vissa partiers lögner om invandrare. 5 minuter för ett varmare, kärleksfullare Sverige!
Tyvärr så jobbar jag inte då…
/Andreas

Lön för mödan »

[16 Sep 2010 | Kommentering avstängd | ]
Fotografiska och Back a yard i Stockholm

Efter segling blev det stad!

Och jag kan inte säga annat än att jag älskar Stockholm, staden som jag en gång kallade hemma…

Lön för mödan »

[13 Sep 2010 | 3 kommentarer » | ]
Tentaångest med ABC Seglarskola…

Så var fyra dagar seglarskola med ABC avklarat.
Innan vi lade ut i torsdags så frågade ägaren Per Dahl om vi var intresserade av att skriva upp för Förarbevis när vi kom i land. Då detta var hela tanken med kursen sa vi ”Ja”.
Hans svar  ”Då får ni plugga riktigt mycket” plågade mig de fyra dagarna vi var ute. För hur skall man kunna plugga ”riktigt mycket” när man seglar 9 timmar om dagen och har teori 2 timmar om dagen!? Efter kvällsmat och disk var man så urblåst att slå upp teoriboken inte var att …

Lön för mödan, Omvårdnad »

[9 Sep 2010 | 1 kommentar » | ]
Förverkligar mig själv!

Idag räcker det att blogga med två bilder…